Om Yvonne Jensen

Självporträtt - foto o tavlaJag föddes i Göteborg 1957. Familjen flyttade strax därefter till Danmark där vi bodde i 7 år innan vi kom tillbaka till Sverige. Jag bor numera i Mölndal.

Jag fascineras av att få fram ljuset och kontrasterna i mina bilder. Jag inspireras av färg- och formspel snarare än specifika motiv.
Jag har tecknat så länge jag kan minnas. När jag var 12 år gammal fick jag mitt första staffli och oljefärger. Sedan dess har jag målat i olja och akvarell men slutade att måla i mer än 20 år. När jag sedan tog upp konsten igen började jag testa nya målningsmedia och tekniker.

Jag har främst fokuserat på att måla i torrpastell, akryl och akvarell just nu. Jag älskar att pröva nya tekniker och idéer. Jag målar mest realism men har numera även börjat måla abstrakt. I abstrakt konst är det en helt ny värld som öppnar sig och den vill jag utforska.

CV
Konstnärsföreningar:

Medlem Pastel Guild of Europe, PGE, (Europeiska Pastellgillet)
Styrelsemedlem av Saab Microwave Systems Konstförening

Utställningar:

2013 Saab Electronic Defence Systems, samlingsutställning
2012 Torslanda Lions Club årliga konstutställning, samlingsutställning
2012 Saab Electronic Defence Systems, samlingsutställning
2011 Torslanda Lions Club årliga konstutställning, flertal konstnärer
2010 Mölndals Målarskola, tillsammans med Martine Ellertz
2010 hos Saab Microwave Systems, flertal konstnärer

Konstnärlig bakgrund:

2013 Privata konstlektioner av av Klas Parknäs http://www.klas.nu
2010 Akvarellkurs på Mölndals Målarskola
2008 – 2009 Art College i Göteborg, 2 terminer konstnärlig grundutbildning (kroki, oljemålning och skulptur)
1969 Jag började måla i olja när var 12 år gammal
Jag har tecknat så länge jag kan minnas.
1957 Jag föddes i Göteborg